Så sparar du lättast pengar som student

Även om det är många runtom i Sverige som har det riktigt tufft rent ekonomiskt just nu är det lite extra svårt för den som studerar på heltid. Även om vissa har möjligheten att ta lite extrajobb här och där är det långt ifrån alla som har den möjligheten sett till deras studiebörda. I och med detta blir det viktigt att känna till några av de bästa sätten att spara pengar på.  

 

I den här texten kommer vi också att prata närmare om just detta och gå in i detalj på hur man som student kan bära sig åt för att spara pengar i vardagen och i det långa loppet. Även om det verkar som att inflationen för närvarande går åt rätt håll kan man med hjälp av lite uppfinningsrikedom och dedikation hålla nere sina kostnader varje månad. Ett vanligt exempel är att vända sig till hemsidor som säljer exempelvis juridisk litteratur istället för att gå till traditionella bokhandlar. 

Laga matlådor en gång i veckan 

En av de största kostnaderna när man är student, bortsett från eventuellt festande, är all mat som man äter. Detta är också någonting som man bara kan anpassa till en viss grad, och det är viktigt att man ser till att få i sig alla näringsämnen som man behöver för att kunna prestera i sina studier. Men istället för att gå över till att bara äta snabbnudlar är det bättre om man gör upp en realistisk plan på hur man kan dra ner sina matkostnader och samtidigt äta nyttigt. 

 

Ett av de allra bästa sätten att göra detta på är genom att göra storkok en gång i veckan och sedan samla matlådor i sitt kylskåp. Genom att ha färdiggjorda luncher redo att plcokas fram varje dag kan man på ett smidigt sätt se till att man alltid har mat redo, samtidigt som det blir väldigt mycket billigare än att behöva slänga ihop någonting varje dag. Här finns det gott om alternativ på olika maträtter att välja bland och genom att lägga ner en timme varje söndag på att fixa matlådor så får man också mycket lägre utgifter.  

Storhandla när det finns möjlighet 

Ett annat sätt att dra ner på sina kostnader är att storhandla. Detta görs enklast genom att man antingen beställer hem matkassar eller går till mataffären en gång i veckan. Genom att göra på det här viset blir det väldigt mycket lättare att få en bra översikt kring sina utgifter och hur mycket pengar som man gör av med varje vecka. Genom att storhandla kan man också på ett mycket lättare sätt utnyttja olika former av rabatter och dylikt som kan vara svårt att komma åt annars.  

Sälj gammal studentlitteratur 

 

Ett annat bra sätt att få mer kontroll över sin ekonomi är genom att sälja gammal studentlitteratur som man inte längre använder sig av. Detta är ett av de absolut bästa sätten att minska sina utgifter över tid, och ofta kan den här typen av försäljningar göra att man får råd med nya böcker och annat som man behöver.