Bli investerare redan idag

Har du kanske tröttnat på ditt jobb, tröttnat på att enligt normen arbeta fem dagar i veckan för att endast har två lediga eller helt enkelt vill ta dig an en ny utmaning? Om du känner igen dig i detta kanske det kunde vara en idé att bli investerare. 

 

Här kommer vi att se hur vem som helst kan bli en investerare, men utöver det ska vi ta en närmare titt på fördelarna samt riskerna. 

Hur blir man investerare?

Bra fråga! Om man har stora drömmar att bli investerare rekommenderas det att man först och främst läser på och lär sig. Det finns så många olika marknader man kan köpa och handla på, så man får helt enkelt avgöra vad man själv är intresserad av. Medans en stor del av alla investerare sysslar med daytrading eller liknande, väljer även en stor del att snöa in sig på hävstångshandel. 

 

Vad är hävstångshandel?

Jo, hävstångshandel eller att handla med hävstång är ett verktyg som många CFD-handlare vänder sig till, eftersom det kortfattat är ett kraftfullt verktyg. Vad hävstångshandel gör är att det kan hjälpa investeraren i fråga att maximera sina vinster på små prisförändringar, så att deras kapital i sin tur ska växa. Eftersom det helt enkelt är vad man vill åstadkomma som investerare, att vinna pengar. 

 

Då man utför hävstångshandel innebär det att man endast behöver investera en specifik procent av positionen. För att göra klarspråk av det hela kan vi säga att man endast behöver lägga ner en “liten summa” för att få chansen att ha en mycket större position på marknaden.

 

För-och nackdelar med att köpa och sälja på börsen

Oavsett vad det handlar om, finns det allt som oftast både för- och nackdelar. Nedan tar vi oss en närmare titt på orsakerna till varför man kanske vill (eller inte vill) bli investerare eller köpa/sälja på börsen

Fördelar som investerare

  • En fördel är att jobbet kan skötas från nästan vilken plats som helst. Givetvis krävs en internetuppkoppling (en stabil sådan) men utöver det kan du ha med dig din laptop och antingen befinna dig på sommarstället eller på stranden i Spanien. 

 

  • Kräver inte någon utbildning. Ja, det är helt sant det krävs faktiskt inte en specifik utbildning för att varken bli investerare eller börja med trading. Visst kan det vara till en fördel om man redan har erfarenhet inom ekonomibranschen, men det är som sagt inte ett måste. 

 

  • Du kan själv välja en marknad som passar dig. Du har möjligheten att investera i ett nystartat bolag som du verkligen tror på, eller varför inte börja handla på valutamarknaden. 

 

Nackdelar som investerare

 

  • Det är mycket tidskrävande. Det krävs att man läser på, väljer marknaden och lär sig ett system. Att bli trader eller investerare är inte något som händer under en natt, utan det krävs att man är både engagerad och intresserad av att lära sig ett och annat. 

 

  • Riskfaktorerna är flera. Fördelen med ett “vanligt” jobb är att man får sin lön, och i de allra flesta fall inte går på minus. Om man däremot väljer att investera i bolag eller värdepapper, kan det faktiskt råka sig att man går på förlust.